The Woden Experiment has been a success, and more streetscape changes are on the way.

The Woden Experiment has been a success, and more streetscape changes are on the way.

05 March 2020

Given the success of the Woden Experiment, more improvements are on the way for the Woden Town Centre.

The Woden Experiment was a temporary refresh of the Woden Town Square, with installations in place for the last 12 months.

New upgrades to the town square will include improving the pedestrian link to Corinna Street and the Woden Library forecourt and new landscaping.

Around 12 new trees will be planted and street furniture will be installed, providing more spaces for you to sit and relax. New signage will direct you to key locations in the town centre.

Construction is now underway and will take approximately six weeks.

As the Woden Experiment comes to an end, timber decking is being dismantled from the town square ahead of the removal of the ‘pods’. All other elements from the Experiment will remain.

The revamp was put in place to create a fun and exciting space for the community to enjoy local performances, socialise with friends over a meal, relax with a book or enjoy a program of events and activities.

The Experiment has revitalised the area and a diversity of Canberrans have visited the space including families, kids, friends, couples and seniors.

For more information on the improvements, visit www.cityservices.act.gov.au

For more Canberra news, check out these stories:

Woden, Weston Creek & Molonglo

Share this article:

Subscribe to the OUR CBR newsletter

Get the latest stories in your inbox